perjantai 27. elokuuta 2010

Kyömykuono eläinlääkärissä

Alman kuonoon ilmestyi ihmeellinen pahkura yhden yön aikana. Heräsin aamulla ja hieroin silmiäni, kun koira näytti niin hassulta. Illalla se oli ollut vielä ihan normaali, ja aamulla kuonossa oli hassun näköinen pahkura. Sitä oli ilmeisesti pistänyt ampiainen. Se ei ole kovin kipeä, koska se antaa koskea siihen. Tosin se ei tykkää, jos painelen ja tutkin sen kuonoa, mutta kukapa tykkäisi. Alma kuitenkin antoi tutkia itseään, eikä vaikuttanut erityisesti aristavan kuonoaan, muutenkin se on ihan pirteä ja iloinen. Olin jo aikaisemmin varannut sille ajan eläinlääkärille tarkastusta varten, ja samalla kun eilen siellä kävimme, tarkastettiin myös kuono. Lääkäri arveli myös, että se olisi ampiaisen pisto, joka vaan ei jostain syystä ota laskeakseen. Se ei kuumota, eikä siis todennäköisesti ole tulehtunut. Se ei muutenkaan haittaa Alman menoa mitenkään, joten ei sille ainakaan tässä vaiheessa mitään tehdäkään.

En yhtään ihmettelisi, jos ampiainen olisi päässyt pistämään Almaa. Sillä nimittäin on kummallinen pakkomielle yrittää pyydystää niitä. Se ei pyydystä kärpäsiä tai perhosia tai muitakaan lentäviä, mutta ampiaisia se koittaa saada suuhunsa kiinni. Oli siis kai vain ajan kysymys, koska se saisi piikin kuonoonsa. Eläinlääkäri sanoi, että kuonoon saattaisi jopa jäädä jonkinlainen kohouma pistoksesta. Oh no.. Se nimittäin on melko huvittavan näköinen. Entinen katukoira näyttää nykyään keskiaikaiselta aateliselta paronilta kyömynenänsä kanssa. Vappuunkin on vielä kahdeksan kuukautta aikaa. :S

Eläinlääkärissäkäynti meni hyvin, ja muuten kaikki oli kunnossa. Alma asteli rohkeasti sisään vastaanotolle, ja lipaisi mukavaa lääkäriä kielellään, kun oli niin iloinen. Lääkärin mukaan koira on hyvässä kunnossa ja se vaikuttaa kaikin puolin normaalilta. Emäntäkin pääsi vastaanotolta ilman diagnoosia.



3 kommenttia:

  1. Voi ei mikä koukkunokka. Ja eikö Alma muka ole ilmottanut lainkaan itsestään, vaikka ampiainen on tirpassut sitä noin kuonoon, olis luullu sattuvan.

    VastaaPoista
  2. Doni, niin olis luullut tosiaan, mutta ei se kyllä ainakaan kovin kuuluvasti oo ittestään ilmottanut. Oltiin edellisenä iltana koirapuistossa, enkä joka nuuskaisua tietysti voinut siellä vahtia, mutta todennäköisesti se on silloin jossain vaiheessa päässyt pistämään, koska seuraavana aamuna oli patti kuonossa. Nyt se alkaa vihdoin laskeutumaan, että ehkä siitä vielä ihan koiran näköinen tulee.. ;)

    VastaaPoista