lauantai 15. tammikuuta 2011

Hyvää alkanutta vuotta!

Niin se on taas uusi vuosi pyörähtänyt käyntiin. Alma otti vuodenvaihteen juhlinnat tyynesti. Jännitin etukäteen, kuinka se suhtautuisi raketteihin, mutta ei se reagoinut niihin mitenkään. Ehkä asiaa auttoi se, että Tampereella on rakettikielto keskustan alueella. Täällä meidän nurkillamme ei siis viuhunut raketit ainakaan ihan kuonon edestä.

Remmirähinät ovat viime aikoina vähentyneet huomattavasti. Kokeilin erilaisia keinoja, kun aloin koulia sitä asian suhteen. Toimivimmaksi on osoittautunut se, että puhun Almalle rauhoittavasti heti, kun toinen koira ilmestyy näkyviin. Alman rähinät kun johtuvat lähinnä pelosta, niin sen rauhoittaminen on ollut paras keino vähentää rähinää. Toivotun käyttäytymisen, eli toisen koiran kohtaamisen remmissä ilman rähinää, olen palkinnut kehuilla ja koirankekseillä. Kohtaamiset menevät nykyään useimmiten asteikolla ihan ok - todella hyvin. Välillä ne menevät päin honkia, mutta kaiken kaikkiaan huomattavasti stressittömämmin kuitenkin kuin vielä muutama viikko sitten.

Alma oli eilen hoidossa, jossa se oli löytänyt suklaapaketin, avannut sen ja ehtinyt syödä muutaman palan. Suklaahan on koirille vaarallista, mutta onneksi señorita ehti syödä vain vähän eikä mitään tapahtunut. Se käy ja kukkuu hyvin edelleen. Alma oli myös piilottanut puruluunsa kukkaruukkuun. Aarre siis odottaa seuraavaa hoitokertaa, jos se vielä silloin muistaa kätkönsä.

Uuden vuoden aatto. Keskiyö, raketit paukkuu ja me ollaan näin hiljaa ja rauhallisesti.

2 kommenttia:

  1. Ihana Alma! Kyllä neidin kelpaa olla Suomessa! Mahtava koti tytöllä! Meillä kans Pasin kanssa painiskellaan ohitustilanteissa räyhäämisestä. Onnistumisen hetkiäkin on ollut ja taas vähän takapakkia, mutta hiljaa hyvää tulee!:) Terveisiä Almalle ja teidän poppoolle!

    Terveisin: Päivi, Lotta, Pasi ja Hertta

    VastaaPoista
  2. Juuri tänään yhdelle ystävälle kerroin, kuinka näissä remmiräyhäämisissä mennään pari askelta eteenpäin ja sitten taas yksi taakse jne. Tämä on kuin tutkijana olemista, kun olen tarkkaillut, missä tilanteissa rähinät tulee ja mikä niitä tilanteita parhaiten helpottaa jne. Koiraa tarkkailemalla alkaa pikkuhiljaa oppia sen metkuja ja ajatusmaailmaa. ;) Pitkäjänteistä on, mutta tosiaankin; hiljaa hyvä tulee! :D

    Kiitos kauniista kommentista ja rapsutuksia sinne suloiselle koiralaumalle!

    VastaaPoista